AB: Türkiye’yle temel görüş ayrılıklarını gidermeliyiz

AA

Brüksel, Avrupa Konseyi’nin talebi doğrultusunda (AB)- ilişkilerinin haritasını çıkardı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “önemli bir komşu” şeklinde nitelendirdiği Türkiye ile ileriye dönük ve stratejik bir işbirliği için seçenekler sunduklarını söyledi.

“Türkiye, bizim için çok önemli bir ortak”

Borrell, düzenlediği basın toplantısında “Türkiye, bizim için çok önemli bir ortak.” ifadesini kullanırken, Ankara ile karşılıklı yarar sağlayan bir ortaklık geliştirmekle ilgilendiklerini dile getirdi.

Orta Doğu mesajı: Türkiye’yle temasa geçmeye hazırız

Borrell, hemen her çatışmanın çözümüyle ilgili önemli rol oynayan Türkiye ile Orta Doğu barış süreciyle ilgili temasa geçmeye hazır olduklarını söyledi ve ekledi:

“Temel görüş ayrılıklarını gidermeliyiz”

Türkiye ile temel görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik çabalar devam etmelidir.

AB’nin, Türkiye’yle olası tüm alanlarda daha işbirlikçi ve karşılıklı yarara dayalı bir ilişki geliştirmek konusunda stratejik çıkarı olduğu açıktır.

“Türkiye’yle stratejik çıkarımız var”

AB yetkilisi, Türkiye’ye yönelik, duran adaylık sürecinin ötesinde geniş bir yaklaşım sergilemek istediklerini kaydetti.

Konuşmasında Borrell, “AB’nin, Türkiye’yle olası tüm alanlarda daha işbirlikçi ve karşılıklı yarara dayalı ilişki geliştirme konusunda stratejik çıkarı olduğu açıktır.” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x